Schraap Google Maps voor Bedrijfsgegevens: Een Complete Gids

Schraap Google Maps voor Bedrijfsgegevens: Een Complete Gids

Schraap Google Maps voor Bedrijfsgegevens: Een Complete Gids

Waarom Google Maps schrapen voor Bedrijfsgegevens?

Introductie tot Google Maps als een Bedrijfsdatabase

 • Google Maps (opens in a new tab) is niet alleen een kaartwebsite, maar ook een rijke database van bedrijfsinformatie.

 • Het schrapen van Google Maps-gegevens kan waardevolle zakelijke inzichten bieden en helpen bij het opbouwen van bedrijvengidsen of leadbases.

Google Maps is een essentieel hulpmiddel geworden om ons weg te vinden in de wereld. Het helpt ons de beste routes te vinden, nieuwe plaatsen te ontdekken en verschillende buurten te verkennen. Wat veel mensen echter niet beseffen, is dat Google Maps niet alleen een kaartwebsite is; het is ook een schatkamer van waardevolle bedrijfsgegevens (opens in a new tab).

Wanneer je op Google Maps zoekt naar een specifiek type bedrijf, krijg je een lijst te zien van bedrijven die overeenkomen met je zoekopdracht. Elke vermelding bevat belangrijke details zoals telefoonnummers, adressen, websites, beoordelingen en recensies. Deze schat aan informatie maakt Google Maps tot een uitstekende bron voor iedereen die bedrijfsgegevens wil verzamelen.

Het schrapen van Google Maps stelt je in staat om deze waardevolle informatie te extraheren en te gebruiken om inzichten te verkrijgen in verschillende industrieën of specifieke bedrijven. Of je nu een bedrijvengids bouwt of een leadbase creëert voor verkoopsdoeleinden, het schrapen van Google Maps kan je voorzien van de nodige gegevens om je doelen te bereiken.

Voordelen van Google Maps schrapen voor Bedrijfsgegevens

 1. Toegang tot uitgebreide bedrijfsgegevens: Door Google Maps te schrapen, kun je gedetailleerde informatie over bedrijven verkrijgen zoals hun telefoonnummers, adressen, websites, beoordelingen en recensies. Deze informatie kan van onschatbare waarde zijn bij marktonderzoek of het opbouwen van contactlijsten.

 2. Genereren van hoogwaardige leads: Een van de belangrijkste voordelen van het schrapen van Google Maps is het vermogen om hoogwaardige leads te genereren. Door contactgegevens te extraheren van bedrijven die op Google Maps vermeld staan, kun je gerichte lijsten maken van potentiële klanten die al interesse hebben getoond in vergelijkbare producten of diensten.

 3. Kwalificeer leads door extra contactgegevens te extraheren: Naast de basiscontactgegevens die beschikbaar zijn op Google Maps-vermeldingen, kun je schraaptools gebruiken om aanvullende informatie zoals e-mailadressen of socialemediaprofielen te extraheren. Dit stelt je in staat om leads verder te kwalificeren en meer uitgebreide gegevens te verzamelen voor je marketing- of verkoopinspanningen.

 4. Schraap meerdere vermeldingen tegelijk: Google Maps biedt een enorme hoeveelheid bedrijfsgegevens, en het handmatig verzamelen van deze informatie kan tijdrovend en inefficiënt zijn. Door schraaptechnieken te gebruiken, kun je meerdere vermeldingen tegelijk schrapen, waardoor je snel en gemakkelijk grote hoeveelheden gegevens kunt verzamelen.

Het schrapen van Google Maps voor bedrijfsgegevens is een krachtige techniek die waardevolle inzichten kan bieden in verschillende industrieën of specifieke bedrijven. Het stelt je in staat om toegang te krijgen tot uitgebreide bedrijfsgegevens, hoogwaardige leads te genereren, leads te kwalificeren door extra contactgegevens te extraheren en meerdere vermeldingen tegelijk te schrapen. In de volgende secties zullen we verkennen hoe je aan de slag kunt met Google Maps schrapen en geavanceerde technieken kunt ontdekken om de voordelen van deze waardevolle bron te maximaliseren.

Aan de Slag met Google Maps Schrapen

Gebruik van MapLeadScraper voor Google Maps Schrapen

MapLeadScraper is een uitstekende tool voor het schrapen van gegevens van verschillende websites, waaronder Google Maps. Het is een no-code tool waarmee je gegevens kunt extraheren zonder enige programmeerkennis. Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe je MapLeadScraper kunt gebruiken voor het schrapen van Google Maps:

 1. Het instellen van de crawler en het invoeren van zoekopdrachten: Nadat je je hebt aangemeld voor MapLeadScraper, kun je een nieuw project maken en het "Google Maps"-sjabloon selecteren. Dit sjabloon is speciaal ontworpen voor het schrapen van gegevens van Google Maps. Vervolgens kun je je zoekopdrachten invoeren, zoals het type bedrijven of locaties dat je wilt schrapen.

 2. Het configureren van de schraper: Nadat je je zoekopdrachten hebt ingevoerd, kun je de schraper configureren door de gegevensvelden te selecteren die je wilt extraheren. MapLeadScraper biedt een gebruiksvriendelijke interface waar je kunt kiezen uit een verscheidenheid van vooraf gedefinieerde gegevensvelden zoals bedrijfsnaam, categorie, adres, openingstijden en meer.

 3. Het uitvoeren van de scraper: Nadat de scraper is geconfigureerd, kunt u deze uitvoeren om gegevens uit Google Maps te extraheren. MapLeadScraper zal automatisch door de zoekresultaten navigeren en de gespecificeerde gegevensvelden uit elke vermelding extraheren.

 4. Gedownloade geschraapte bedrijfsgegevens: Nadat het schraapproces is voltooid, stelt MapLeadScraper u in staat om de geschraapte bedrijfsgegevens te downloaden in verschillende formaten zoals Excel, CSV of JSON. Dit maakt het gemakkelijk om de gegevens te analyseren en te manipuleren volgens uw vereisten.

Bulkgegevens schrapen met MapLeadScraper

Naast het schrapen van individuele vermeldingen op Google Maps, biedt MapLeadScraper ook mogelijkheden voor bulkgegevensschrapen. Deze functie is bijzonder handig wanneer u gegevens van meerdere bedrijfspagina's tegelijk wilt schrapen.

 1. URL's importeren: Om bulkgegevens te schrapen met MapLeadScraper, kunt u een lijst met URL's importeren die overeenkomen met de bedrijfspagina's die u wilt schrapen. Dit kan een lijst zijn van Google Maps-URL's of URL's van andere platforms zoals Yelp (opens in a new tab), Walmart (opens in a new tab) of TripAdvisor (opens in a new tab).

 2. Gebruik maken van de functie 'URL's importeren': Nadat u de URL's heeft geïmporteerd, zal MapLeadScraper automatisch door elke pagina navigeren en de gespecificeerde gegevensvelden extraheren. Dit stelt u in staat om snel en efficiënt grote hoeveelheden gegevens te verzamelen.

 3. Verkennen van andere platforms: Hoewel Google Maps een uitstekende bron van bedrijfsgegevens is, ondersteunt MapLeadScraper ook het schrapen van gegevens van andere platforms zoals Yelp, Walmart en TripAdvisor. Dit geeft u de flexibiliteit om gegevens uit meerdere bronnen te extraheren en uitgebreide datasets te creëren voor uw analyse- of leadgeneratiedoeleinden.

MapLeadScraper vereenvoudigt het proces van het schrapen van Google Maps voor bedrijfsgegevens door een gebruiksvriendelijke interface en krachtige functies zoals bulkgegevensschrapen te bieden. Of u nu een beginner bent of een ervaren webschraper, MapLeadScraper is een betrouwbare tool die u kan helpen waardevolle informatie uit Google Maps en andere platforms te extraheren. In de volgende sectie zullen we verkennen hoe u specifieke gegevensvelden voor het schrapen kunt selecteren en GPS-coördinaten uit Google Maps-vermeldingen kunt extraheren.

Gegevensvelden schrapen van Google Maps

Selecteren van gegevensvelden voor het schrapen

Bij het schrapen van gegevens van Google Maps is het essentieel om de belangrijkste gegevensvelden te identificeren die u wilt extraheren. Deze velden kunnen waardevolle inzichten bieden in bedrijven en u helpen om uitgebreide datasets op te bouwen. Hier zijn enkele veelvoorkomende gegevensvelden die u zou kunnen overwegen om te schrapen van Google Maps:

 • Bedrijfsnaam: De naam van het bedrijf is een cruciaal stuk informatie dat helpt bij het identificeren en categoriseren van elke vermelding.

 • Categorie: De categorie van het bedrijf geeft inzicht in de branche of niche, waardoor u vergelijkbare bedrijven kunt groeperen voor analyse- of leadgeneratiedoeleinden.

 • Adres: Het adresveld geeft de fysieke locatie van het bedrijf aan, wat nuttig kan zijn voor mapping- of geolocatiedoeleinden.

 • Openingstijden: Het kennen van de openingstijden van een bedrijf kan helpen bepalen wanneer het waarschijnlijk open is voor klanten of cliënten.

 • Telefoonnummer: Contactgegevens zoals telefoonnummers stellen u in staat om rechtstreeks contact op te nemen met bedrijven of ze op te nemen in uw contactlijsten.

 • Website: De website-URL biedt een directe link naar de online aanwezigheid van het bedrijf, waardoor u meer informatie kunt verzamelen over hun producten, diensten of aanbiedingen.

MapLeadScraper vereenvoudigt het proces van het selecteren van deze gegevensvelden door een intuïtieve interface te bieden waar u kunt kiezen uit vooraf gedefinieerde opties. Daarnaast biedt MapLeadScraper een element XPath-functie waarmee u aangepaste gegevensvelden kunt selecteren op basis van specifieke HTML-elementen op de pagina. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat u precies kunt schrapen wat u nodig heeft uit Google Maps-vermeldingen.

GPS-coördinaten extraheren uit Google Maps

Naast standaardgegevensvelden kan het extraheren van GPS-coördinaten uit Google Maps-vermeldingen zeer nuttig zijn. GPS-coördinaten bieden nauwkeurige locatie-informatie die kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden zoals mapping, geospatiale analyse of nabijheidszoekopdrachten. Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe u GPS-coördinaten kunt extraheren met behulp van MapLeadScraper:

 1. Voorbeeld van de gegevens: Voordat u de scraper uitvoert, kunt u een voorbeeld bekijken van de gegevensvelden die zullen worden geëxtraheerd uit Google Maps-vermeldingen. Dit stelt u in staat om ervoor te zorgen dat GPS-coördinaten zijn opgenomen in het voorbeeld.

 2. Aangepaste velden toevoegen: Als GPS-coördinaten niet zijn opgenomen in het initiële voorbeeld, kunt u een aangepast veld toevoegen om deze informatie te extraheren. MapLeadScraper biedt een optie om aangepaste velden toe te voegen op basis van element XPath of reguliere expressies.

 3. Identificeer het HTML-element: Om GPS-coördinaten te extraheren, moet u het specifieke HTML-element op de pagina identificeren dat deze informatie bevat. U kunt de element XPath-functie van MapLeadScraper gebruiken om het relevante element te selecteren.

 4. Configureer het aangepaste veld: Nadat u het HTML-element hebt geïdentificeerd, kunt u het aangepaste veld configureren door de naam en het XPath-expressie op te geven. MapLeadScraper zal vervolgens GPS-coördinaten extraheren uit elke vermelding op basis van deze configuratie.

Door GPS-coördinaten uit Google Maps-vermeldingen te extraheren, kunt u uw datasets verrijken met nauwkeurige locatie-informatie. Dit opent mogelijkheden voor geavanceerde analyse of geospatiale toepassingen van uw geschraapte gegevens.

In de volgende sectie zullen we geavanceerde technieken verkennen voor het schrapen van Google Maps, inclusief tips om IP-bans te vermijden en gegevens periodiek te verzamelen om up-to-date te blijven met bedrijfsvermeldingen.

Geavanceerde technieken voor het schrapen van Google Maps

IP-bans vermijden en gegevens periodiek verzamelen

Bij het schrapen van gegevens van Google Maps is het belangrijk om op mogelijke IP-bans te letten. Google heeft maatregelen genomen om geautomatiseerde schraapactiviteiten te voorkomen, en als deze worden gedetecteerd, kunnen ze uw IP-adres tijdelijk of permanent blokkeren. Hier zijn enkele tips om IP-bans te vermijden tijdens het schrapen van Google Maps:

 1. Gebruik roterende proxies: Roterende proxies stellen u in staat om tussen verschillende IP-adressen te schakelen tijdens het schraapproces. Door een pool van proxies te gebruiken, kunt u uw verzoeken over meerdere IP-adressen verdelen, waardoor het moeilijker wordt voor Google om uw activiteit te detecteren en te blokkeren.

 2. Stel passende verzoekintervallen in: Het verzenden van te veel verzoeken binnen een korte periode kan argwaan wekken en leiden tot een IP-ban. Stel daarom passende verzoekintervallen in tussen elke schraap om menselijk gedrag na te bootsen.

 3. Voer willekeurige vertragingen in: Het introduceren van willekeurige vertragingen tussen elk verzoek kan verdere menselijke browsepatronen simuleren en de kans op het activeren van geautomatiseerde detectiesystemen verkleinen.

 4. Maak gebruik van CAPTCHA-oplossingsdiensten: In sommige gevallen kunt u CAPTCHA's tegenkomen tijdens het schrapen van Google Maps. Om dit obstakel te overwinnen, overweeg het gebruik van CAPTCHA-oplossingsdiensten die deze uitdagingen automatisch voor u kunnen oplossen.

Het periodiek verzamelen van gegevens is een andere geavanceerde techniek die ervoor zorgt dat u up-to-date blijft met de nieuwste bedrijfsvermeldingen op Google Maps. Door regelmatig gegevens te schrapen van Google Maps, kunt u uw datasets fris en nauwkeurig houden. Dit is met name handig bij het opbouwen van bedrijvengidsen of het monitoren van veranderingen in specifieke industrieën of locaties.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik aangepaste API's of crawler-verzoeken gebruiken in plaats van MapLeadScraper?

Ja, als u programmeerkennis heeft, kunt u aangepaste API's gebruiken of uw eigen webcrawlers bouwen om gegevens van Google Maps te schrapen. Dit vereist echter programmeervaardigheden en kan tijdrovend zijn in vergelijking met het gebruik van een no-code tool zoals MapLeadScraper.

2. Kan ik een VPN gebruiken tijdens het schrapen van Google Maps?

Het gebruik van een VPN kan u helpen uw IP-adres te maskeren en een extra laag van anonimiteit toe te voegen. Het is echter belangrijk om een betrouwbare VPN-service te kiezen die een groot aantal servers en roterende IP-adressen biedt om detectie te voorkomen.

3. Wat gebeurt er als ik mijn quota overschrijd of geblokkeerd word door Google Maps?

Als u uw quota overschrijdt of geblokkeerd wordt door Google Maps, moet u uw schraapstrategie aanpassen. Dit kan het verminderen van het aantal verzoeken per minuut, het gebruik van proxies of het implementeren van andere eerder genoemde technieken om IP-bans te vermijden, omvatten.

4. Kan ik geo-gebaseerde resultaten schrapen vanuit verschillende locaties?

Ja, MapLeadScraper stelt u in staat om verschillende locaties te specificeren voor het schrapen van geo-gebaseerde resultaten van Google Maps. Deze functie is bijzonder handig als u gegevens wilt verzamelen uit specifieke regio's of steden.

Door deze geavanceerde technieken te volgen en voorzichtig te zijn met mogelijke IP-bans, kunt u effectief gegevens schrapen van Google Maps zonder onderbrekingen. Het periodiek verzamelen van gegevens zorgt ervoor dat uw datasets up-to-date en relevant blijven. In de volgende sectie zullen we de voordelen samenvatten van het schrapen van Google Maps voor bedrijfsgegevens en uiteindelijke gedachten geven over het gebruik van MapLeadScraper als een efficiënt hulpmiddel voor deze taak.

Conclusie

Samenvatting van de voordelen van het schrapen van Google Maps

Het schrapen van gegevens van Google Maps kan bedrijven voorzien van een schat aan waardevolle informatie. Laten we de voordelen van het schrapen van Google Maps voor bedrijfsgegevens samenvatten:

 • Toegang tot uitgebreide zakelijke gegevens zoals telefoonnummers, adressen, websites, beoordelingen en recensies.

 • Generatie van hoogwaardige leads door zich te richten op bedrijven die al op Google Maps vermeld staan.

 • Kwalificatie van leads door het extraheren van aanvullende contactgegevens en deze te koppelen aan Contactgegevens Scraper.

 • Mogelijkheid om meerdere vermeldingen tegelijk te scrapen, waardoor grote hoeveelheden gegevens snel en gemakkelijk kunnen worden verzameld.

Door gebruik te maken van deze voordelen kunnen bedrijven waardevolle inzichten krijgen in hun doelmarkten, potentiële klanten of cliënten identificeren en geïnformeerde beslissingen nemen om hun klantenbestand te laten groeien.

Laatste Gedachten

Als het gaat om het scrapen van gegevens van Google Maps, is MapLeadScraper een efficiënte tool die het proces vereenvoudigt. Of je nu een beginner bent of een expert in web scraping (opens in a new tab), MapLeadScraper biedt een gebruiksvriendelijke interface en krachtige functies die het gemakkelijk maken om de gewenste informatie uit Google Maps-vermeldingen te extraheren.

De no-code benadering van MapLeadScraper stelt gebruikers zonder programmeerkennis in staat om moeiteloos gegevens te scrapen. Met zijn intuïtieve installatieproces, stapsgewijze begeleiding bij het invoeren van zoekopdrachten en het configureren van scrapers, en opties voor het downloaden van gescrapete gegevens in verschillende formaten zoals Excel, CSV of JSON, biedt MapLeadScraper een naadloze ervaring voor gebruikers.

Bovendien ondersteunt MapLeadScraper bulkgegevensscraping door gebruikers in staat te stellen URL's van meerdere bedrijfspagina's te importeren. Deze functie bespaart tijd en moeite bij het omgaan met grote datasets of bij het scrapen van gegevens van platforms anders dan Google Maps zoals Yelp, Walmart of TripAdvisor.

Het scrapen van Google Maps voor zakelijke gegevens is cruciaal voor bedrijven die hun bereik willen uitbreiden en concurrerend willen blijven op de markt van vandaag. De inzichten die worden verkregen uit gescrapete gegevens kunnen helpen bij het identificeren van nieuwe kansen, het beter begrijpen van klantvoorkeuren en het nemen van geïnformeerde beslissingen op basis van realtime informatie.