Hoe Google Maps-lijst exporteren naar Excel: Complete gids

Hoe Google Maps-lijst exporteren naar Excel: Complete gids

Export Google Maps-lijst naar Excel

Google Maps biedt een verscheidenheid aan gegevens en diensten die nuttig kunnen zijn in veel toepassingen:

 • Bedrijfsvermeldingen en informatie van Google My Business. Dit omvat namen, adressen, telefoonnummers, foto's etc. voor miljoenen bedrijven over de hele wereld.
 • Geografische coördinaten en grenzen voor landen, steden, buurten etc.
 • Openbaar vervoersschema's en routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer in veel steden.
 • Locatiegegevens en populariteitsinformatie voor plaatsen zoals restaurants, musea, parken etc.

Hoe gegevens exporteren vanuit Google Maps naar Excel?

 1. Ze leggen uit dat ze kijkers zullen laten zien hoe ze gegevens of leads uit Google Maps kunnen extraheren.
 2. De legt het proces uit van het zoeken naar specifieke gegevens op Google Maps, met behulp van het voorbeeld van het vinden van artsen in Los Angeles.
 3. Ze vermelden dat Google Maps zowel organische resultaten als advertenties toont, maar de focus zal liggen op het extraheren van gegevens uit het kaartgedeelte.
 4. Ze raden aan om een software genaamd MapLeadScraper (opens in a new tab) te gebruiken, die geïnstalleerd kan worden als een browserextensie.
 5. Ze demonstreren hoe de software te gebruiken om gegevens van Google Maps te selecteren en te scrapen, inclusief bedrijfsgegevens, feedbackscores, contactinformatie en openingstijden.
 6. Ze leggen uit hoe de ingesteld kan worden om gegevens van meerdere pagina's te scrapen, en hoe de schraapsnelheid aan te passen.
 7. De spreker concludeert door te laten zien hoe de gescrapete gegevens gedownload kunnen worden in CSV-indeling en geeft een kort overzicht van de gescrapete gegevens. Ze moedigen kijkers aan om contact op te nemen met eventuele vragen of projectaanvragen.