Hvordan ekstrahere Google Maps-koordinater enkelt?

Hvordan ekstrahere Google Maps-koordinater enkelt

Ekstrahere koordinater fra Google Maps

Introduksjon til å ekstrahere Google Maps-koordinater

Google Maps har blitt et uunnværlig verktøy for navigering og utforsking av verden rundt oss. Enten du leter etter en nærliggende restaurant, planlegger en biltur, eller bare prøver å finne veien i en ukjent by, gir Google Maps nøyaktig og detaljert informasjon. En av de mest verdifulle funksjonene til Google Maps er evnen til å gi presise koordinater for hvilken som helst lokasjon på kartet.

Hvorfor det er nyttig å ekstrahere Google Maps-koordinater

Å ekstrahere og lagre GPS-koordinater (opens in a new tab) ved hjelp av Google Maps kan være utrolig nyttig i ulike scenarier. Her er noen grunner til hvorfor det er gunstig å ekstrahere Google Maps-koordinater:

1. Lagre GPS-koordinater for restauranter

Hvis du er en matentusiast eller noen som elsker å utforske nye kulinariske opplevelser, kan det være nyttig å ekstrahere og lagre GPS-koordinater for restauranter. Ved å skaffe bredde- og lengdegrad (opens in a new tab) av dine favorittrestauranter, kan du enkelt lage personlige kart eller dele spesifikke steder med venner.

2. Dele nøyaktige steder

Å finne bredde- og lengdegrad på Google Maps er en pålitelig måte å dele nøyaktige steder med andre. I motsetning til tradisjonelle adresser som kan ha flere tolkninger eller variasjoner, gir koordinater et eksakt punkt på kartet. Dette sikrer at vennene dine eller kollegaene dine kan navigere direkte til det tiltenkte stedet uten noen forvirring.

3. Enkle trinn for ekstraksjon

Å skaffe koordinater fra Google Maps er en enkel prosess uansett om du bruker Android, iPhone/iPad eller en datamaskin. La oss utforske hvordan du kan ekstrahere koordinater ved hjelp av ulike enheter:

 • På en datamaskin: Høyreklikk enkelt på hvilken som helst lokasjon på Google Maps og velg "Hva er dette?" Bredde- og lengdegrad vil vises i søkeboksen øverst.

 • På Android eller iPhone: Slipp en rød markør på ønsket sted ved å trykke og holde på skjermen. Koordinatene vil vises nederst på skjermen enten i søkeboksen eller under "Sluppet markør"-alternativet.

 • Innbakt i URL-er: Interessant nok er koordinatene innbakt i URL-ene til Google Maps. Ved å undersøke URL-en kan du enkelt identifisere bredde- og lengdegradverdiene.

Disse enkle trinnene gjør det praktisk for hvem som helst å ekstrahere koordinater fra Google Maps, uavhengig av deres tekniske ekspertise.

I tillegg til disse manuelle metodene, finnes det også verktøy og tjenester tilgjengelig som kan automatisere prosessen med å ekstrahere Google Maps-koordinater. La oss utforske noen populære alternativer som kan forenkle denne oppgaven enda mer.

Bruke Octoparse Google Maps Scraper

Oversikt over Octoparse Google Maps Scraper

Octoparse er et kraftig nettskrape (opens in a new tab)-verktøy som lar brukere ekstrahere data fra ulike nettsteder, inkludert Google Maps, uten behov for kodingsevner. Med Octoparse's Google Maps Scraper kan du enkelt ekstrahere URL-er og finne spesifikke tekststrenger, som koordinater. Octoparse tilbyr et brukervennlig grensesnitt og tilbyr både gratis og betalte planer, noe som gjør det tilgjengelig for brukere med ulike behov og budsjetter.

Konfigurere oppgaven i Octoparse

For å begynne å skrape Google Maps-koordinater ved hjelp av Octoparse, må du konfigurere oppgaven ved å følge disse trinnene:

 1. Inntasting av URL: Begynn med å skrive inn URL-en til Google Maps-siden du vil skrape inn i Octoparse. Sørg for å velge "Avansert modus" for mer nøyaktig ekstraksjon.

 2. Bytte Brukeragent (opens in a new tab): For å sikre riktig lasting av nettsiden, bytt brukeragenten i Octoparse til Firefox 45.0 når du jobber med Google Maps.

 3. Starte ekstraksjon: Når nettsiden har lastet ferdig, kan du starte ekstraksjonsprosessen. Klikk på navnet eller elementet som inneholder koordinatene og velg "Ekstraher tekst av valgt element." Dette vil fange opp nødvendige data for videre behandling.

 4. Redigere feltets navn og trimme data: Etter å ha ekstrahert teksten som inneholder koordinatene, kan du redigere feltets navn for å gjøre det mer beskrivende. I tillegg kan du ønske å trimme bort eventuell overflødig informasjon fra det ekstraherte datafeltet for å få bare de nøyaktige koordinatene.

 5. Bruke regulære uttrykk: Hvis nødvendig, kan du bruke regulære uttrykk (opens in a new tab) (RegEx) for å definere et søkemønster som matcher og ekstraherer spesifikke deler av en URL som inneholder koordinater. Dette tillater mer nøyaktig ekstraksjon når du håndterer komplekse URL-er.

Kjøre Google Maps-skrapeverktøyet i Octoparse

Når du har konfigurert alle nødvendige innstillinger for oppgaven din i Octoparse, kan du kjøre Google Maps-skrapeverktøyet for å starte ekstraksjonsprosessen. Octoparse lar deg legge inn over 10 000 URL-er når du setter opp en oppgave, noe som gjør det egnet for å skrape flere adresser eller steder på en gang.

Ved å automatisere ekstraksjonsprosessen med Octoparse, kan du spare betydelig tid og innsats sammenlignet med manuell kopiering og liming av koordinater fra Google Maps. Enten du trenger å ekstrahere koordinater for noen få steder eller en stor datasett, gir Octoparse en pålitelig og effektiv løsning.

Det er viktig å merke seg at selv om Octoparse tilbyr kraftige skrapefunksjoner, er det viktig å respektere vilkårene for tjenesten og bruksreglene til nettsteder som Google Maps. Sørg for å bruke Octoparse ansvarlig og unngå handlinger som kan bryte nettstedets vilkår eller forstyrre tjenestene deres.

I neste avsnitt vil vi utforske et annet verktøy kalt Outscraper's Google Maps Data Scraper, som tilbyr ekstra funksjoner for å ekstrahere koordinater og andre datapunkter fra Google Maps.

Bruke Outscraper's Google Maps Data Scraper

Oversikt over Outscraper's Google Maps Data Scraper

Outscraper's Google Maps Data Scraper er et kraftig verktøy som lar brukere ekstrahere mer enn 45 datapunkter fra steder på Google Maps. Dette inkluderer ikke bare koordinater, men også informasjon som forretningsnavn, adresser, telefonnumre, rangeringer, anmeldelser og mer. Ved å bruke Outscraper for dataekstraksjon (opens in a new tab), kan du spare tid og innsats sammenlignet med manuelle innsamlingsmetoder.

Ekstrahere koordinater med Outscraper

Outscraper's Google Maps Data Scraper-tjeneste tilbyr to hovedmåter å ekstrahere lengde- og breddegrader på:

 1. Opprette en skrapeoppgave: Med denne metoden spesifiserer du et sted og kategori å skrape data fra. For eksempel kan du opprette en oppgave for å finne alle museer i New York City og ekstrahere koordinatene deres sammen med annen relevant informasjon. Denne tilnærmingen lar deg målrette spesifikke typer bedrifter eller steder.

 2. Bruke sted-URL-er: Alternativt kan du direkte legge inn sted-URL-er i Outscraper's tjeneste for å ekstrahere ønsket data. Dette er nyttig når du allerede har en liste over URL-er eller vil ekstrahere koordinater for spesifikke steder uten å velge en kategori.

For å ekstrahere koordinater ved hjelp av sted-URL-er uten å spesifisere en kategori eller sted, må du aktivere "Vanlige spørringer"-modus i Outscraper. Dette sikrer at tjenesten fokuserer utelukkende på å ekstrahere koordinater fra de oppgitte URL-ene.

Outscraper's Google Maps Data Scraper tilbyr en gratis nivå for testing, som lar brukere utforske mulighetene før de forplikter seg til en betalt plan. Tjenesten opererer på en betal-etter-behov-modell uten faste månedlige avgifter, noe som gjør den fleksibel og kostnadseffektiv.

Når du ekstraherer data som restauranter fra Google Maps ved hjelp av Outscraper's tjeneste, er det viktig å merke seg at noen steder kan kreve postnummer for nøyaktige resultater. Ved å inkludere postnummer i skrapeoppgavene dine, kan du sikre at alle relevante restauranter ekstraheres uten noen utelatelser.

Faktisk skryter Outscraper's Google Maps Data Scraper-tjeneste av en stor datasett med over 650 000 restauranter bare i USA. Denne omfattende samlingen kan være uvurderlig for ulike formål, som markedsundersøkelser, analyse eller bygging av omfattende kataloger.

Fordeler ved å bruke Outscraper's Google Maps Data Scraper

Mens Google Maps gir mye informasjon om bedrifter og steder, viser den ikke direkte lengde- og breddegradsinformasjon på hjemmeskjermen. Imidlertid kan disse viktige dataene finnes i høyreklikk-menyen når du bruker Google Maps på en datamaskin. Å ekstrahere koordinater manuelt for hver lokasjon kan være tidkrevende og kjedelig.

Outscraper's Google Maps skrapetjeneste tilbyr en løsning for å spare tid ved å automatisere ekstraksjonsprosessen. Ved å bruke deres kraftige datasraper, kan du unngå den manuelle innsatsen med å kopiere og lime inn koordinater for hver lokasjon individuelt. Dette lar deg fokusere på å analysere og bruke den ekstraherte dataen i stedet for å bruke timer på repetitive oppgaver.

I tillegg tilbyr Outscraper's Google Maps Data Scraper-tjeneste fantastiske funksjoner til rimelige priser. Modellen med betal-etter-behov sikrer at du kun betaler for det du trenger uten å være bundet til faste månedlige avgifter. Enten du er en individuell bruker eller en bedrift med spesifikke datakrav, gir Outscraper en kostnadseffektiv løsning som er verdt å vurdere.

I neste avsnitt vil vi utforske et annet verktøy kalt Google Maps Extractor Chrome Extension, som tilbyr ekstra bekvemmelighet for å ekstrahere nøyaktig lengde- og breddegradsinformasjon direkte fra nettleseren din.

Bruk av Google Maps Extractor Chrome Extension

Oversikt over Google Maps Extractor

Google Maps Extractor er et verdifullt verktøy som lar brukere få nøyaktig lengde- og breddegradsinformasjon fra Google Maps. Lengde- og breddegradslinjer hjelper til med å beskrive hvert punkt på jordens kart, og avanserte GPS-systemer kan nøyaktig peke ut lokasjoner innenfor en meter ved hjelp av disse koordinatene. Med Google Maps Extractor Chrome Extension kan du enkelt ekstrahere denne vitale informasjonen for hvilken som helst lokasjon på kartet.

Installere og bruke Google Maps Extractor

Å installere Google Maps Extractor Chrome Extension er en enkel prosess som kan gjøres på to måter:

 1. Fra Microsoft Edge Addons Store (opens in a new tab): Hvis du bruker Microsoft Edge som nettleser, kan du finne og installere Google Maps Extractor-utvidelsen direkte fra Microsoft Edge Addons Store.

 2. Manuelt for Chrome: For brukere av andre nettlesere som Chrome, kan du manuelt installere utvidelsen ved å følge disse trinnene:

 • Besøk den offisielle nettsiden til Google Maps Extractor

 • På nettsiden, naviger til "Last ned"-delen.

 • Klikk på nedlastingslenken som er gitt for å laste ned utvidelsesfilen (.crx).

 • Åpne Chrome-nettleseren din og gå til chrome://extensions.

 • Aktiver utviklermodus ved å veksle det på i øvre høyre hjørne.

 • Dra og slipp eller klikk på "Last opp upakket" for å velge og installere den nedlastede utvidelsesfilen.

Når den er installert, er det enkelt å bruke Google Maps Extractor-verktøyet:

 1. Naviger til Google Maps i nettleseren din.

 2. Søk etter en spesifikk lokasjon eller zoom inn på et interessant område.

 3. Klikk på Google Maps Extractor-ikonet i nettleserens verktøylinje.

 4. Et popup-vindu vil vises med ulike alternativer for å ekstrahere data.

 5. Velg "Koordinater" fra de tilgjengelige alternativene.

 6. Breddegrads- og lengdegradsverdiene vil bli vist umiddelbart.

Ekstraksjonen som tilbys av Google Maps Extractor er nøyaktig og omfattende, og eliminerer behovet for eksterne kilder eller manuelle beregninger. Dette gjør det til en effektiv løsning for å få nøyaktige koordinater uten problemer.

Videre tilbyr Google Maps Extractor brukervennlige funksjoner som passer for nybegynnere som kanskje ikke er kjent med å jobbe med lengde- og breddegradsdata. Verktøyet gir en omfattende rapport om søkedata, inkludert ikke bare koordinater, men også andre relevante detaljer som adresser, telefonnumre, rangeringer, anmeldelser og mer.

Ved å gi all nødvendig informasjon på ett sted, sparer Google Maps Extractor brukerne tid ved å eliminere behovet for å søke etter mindre eller større detaljer andre steder. Denne bekvemmeligheten strømlinjeformer arbeidsflyter og øker produktiviteten når man jobber med stedsbaserte data.

Med tanke på enkelheten i bruk, nøyaktigheten, omfattende rapporter og brukervennlige funksjoner, er det verdt å vurdere å investere i Google Maps Extractor for enkeltpersoner eller bedrifter som ofte jobber med geografiske data.

I vår neste seksjon vil vi utforske hvordan automatisering av koordinatutvinning med bot (opens in a new tab)er kan ytterligere strømlinjeforme prosesser og gi effektive løsninger for å trekke ut koordinater i stor skala.

Automatisering av Koordinatutvinning med Bots

Oversikt over Automatisering av Koordinatutvinning

Mens utvinning av koordinater manuelt fra Google Maps kan være håndterbart for noen få steder, kan det å samle koordinater i bulk raskt bli kjedelig og tidkrevende. Imidlertid finnes det bots tilgjengelig som kan automatisere prosessen, noe som gjør den mer effektiv og mindre arbeidskrevende. Bots som Google Maps Scraper, Radius Finder, ZIP Code Finder, Coordinates to Address Converter og Address to ZIP Finder tilbyr effektive og rimelige løsninger for å trekke ut koordinater og relaterte data.

Fordeler med å Bruke Bots for Koordinatutvinning

Å bruke bots for koordinatutvinning tilbyr flere fordeler som kan strømlinjeforme forretningsprosesser og forbedre ulike applikasjoner:

 1. Automatisering (opens in a new tab): Ved å bruke bots spesifikt designet for koordinatutvinning, kan du automatisere hele prosessen. Disse botene er programmert for å skrape data fra Google Maps eller andre kilder effektivt og nøyaktig. Denne automatiseringen sparer verdifull tid og ressurser sammenlignet med manuelle utvinningsmetoder.

 2. Utvinning av Data i Bulk: Bots lar deg trekke ut koordinater i bulk i stedet for ett sted om gangen. Enten du trenger koordinater for hundrevis eller tusenvis av steder, kan disse verktøyene håndtere store datasett uten å kompromittere nøyaktighet eller effektivitet.

 3. Direkte Markedsføringskampanjer via Post: Å trekke ut koordinater ved hjelp av bots er spesielt nyttig for bedrifter som driver direkte markedsføringskampanjer. Med presis bredde- og lengdegradsinformasjon kan du målrette spesifikke geografiske områder mer effektivt, slik at markedsføringsmaterialet ditt når målgruppen.

 4. Forbedret Dataanalyse (opens in a new tab): Automatisert koordinatutvinning lar deg samle omfattende stedsbaserte data som kan brukes til analyseformål. Ved å kombinere utvunnede koordinater med annen relevant informasjon som adresser eller postnumre, kan du få verdifulle innsikter i kundeadferdsmønstre, markedsutvikling eller geografisk distribusjon.

En bemerkelsesverdig bot-tjeneste verdt å vurdere er Botster. De tilbyr et utvalg kraftige verktøy designet for å forenkle ulike oppgaver relatert til koordinatutvinning og datamanipulasjon. Botster tilbyr boter som Google Maps Scraper som automatiserer prosessen med å trekke ut koordinater fra Google Maps i stor skala.

Før du forplikter deg til et abonnementsplan, tilbyr Botster en gratis prøveperiode som lar brukerne teste botenes evner førstehånds. Denne prøveperioden lar brukerne vurdere om tjenesten møter deres spesifikke behov før de gjør noen økonomisk forpliktelse.

Ved å utnytte kraften i automatisering gjennom bot-tjenester som Botsters Google Maps Scraper eller lignende tilbud på markedet, kan bedrifter spare betydelig tid og innsats samtidig som de drar nytte av nøyaktige og omfattende koordinatutvinningsmuligheter.

Konklusjon

Viktigheten av å Trekke ut Google Maps Koordinater

Breddegrad, lengdegrad og GPS-koordinater spiller vitale roller i våre daglige liv, spesielt for hyppige brukere av Google Maps. Enten du planlegger en tur, møter venner på et bestemt sted eller driver markedsundersøkelser, kan nøyaktige koordinater gjøre en betydelig forskjell i opplevelsen din. Google Maps forenkler prosessen med å skaffe GPS-koordinater for spesifikke steder, enten du bruker det på en mobil enhet eller datamaskin.

For å trekke ut koordinater fra Google Maps manuelt, slipper du vanligvis en nål på ønsket sted og blar ned for å finne bredde- og lengdegradsverdiene. Når du har funnet dem, kan du kopiere dem og lime dem inn der det trengs for nøyaktig stedsdeling eller andre formål.

I tillegg til manuelle utvinningsmetoder, finnes det flere verktøy tilgjengelig som kan strømlinjeforme prosessen enda mer. For eksempel tilbyr Google Maps Extractor Chrome Extension en enkel løsning for å skaffe nøyaktig bredde- og lengdegradsinformasjon direkte fra nettleseren din. Denne utvidelsen kan installeres enkelt fra enten Microsoft Edge Addons Store eller manuelt for Chrome.

Ved å bruke Google Maps Extractor Chrome Extension eller lignende verktøy nevnt tidligere i denne bloggposten, som Octoparse's Google Maps Scraper eller Outscraper's Google Maps Data Scraper-tjeneste, kan du automatisere utvinningsprosessen og spare verdifull tid. Disse verktøyene tilbyr brukervennlige funksjoner som passer både nybegynnere og avanserte brukere. Evnen til å trekke ut koordinater effektivt er ikke bare nyttig for enkeltpersoner, men også gunstig for bedrifter på tvers av ulike bransjer. Fra markedsføringskampanjer som retter seg mot spesifikke geografiske områder til dataanalyse som er avhengig av nøyaktig stedsbasert informasjon, har utvinning av Google Maps-koordinater blitt en essensiell del av mange arbeidsflyter.

Det er verdt å merke seg at selv om disse verktøyene gir praktiske måter å trekke ut koordinater fra Google Maps på, er det viktig å bruke dem ansvarlig og respektere vilkårene for tjenesten til hvilken som helst plattform du skraper data fra. Forsikre deg om at bruken din overholder juridiske krav og respekterer personvernshensyn.